Cultura

Notícies

 • 5 de setembre de 2023 Èxit rotund per al Blues Festival de Sant Quirze de Besora FESTIVAL BLUES SANTQUIRZE 2023

  Aquest cap de setmana, Sant Quirze de Besora ha estat el lloc de trobada per als amants
  de la música amb l'exitós Blues Festival. Organitzat per l'Ajuntament de Sant Quirze de
  Besora, aquesta edició del festival va superar totes les expectatives.

 • 26 de desembre de 2022 Presentem el DVD "La guerra que hem passat" sobre la guerra civil de Sant Quirze de Besora Portada i interior

  És indispensable conèixer la història per tal d’assegurar que no es repeteix. Sovint quan es parla d’història hom pensa en dates, estadistes, grans fets, mandataris, poder. Però les persones, totes, som les que amb el nostre dia a dia construïm la història i si aquesta és explicada en primera persona, per familiars, amics o veïns, ens arribarà molt més. És per això, que aquest en aquest documental hem reaprofitat el treball que es va fer entre el 2009 i 2010, on es van fer una sèrie d’entrevistes sobre les seves vivències a persones grans del municipi per preservar les veus de la nostra gent gran, que ens expliquen els anys més foscos de la història de Sant Quirze de Besora.

 • 26 de desembre de 2022 S'ha editat un llibret “Som infants. Ens escolteu?” per als alumnes de l’escola i de l’institut Portada llibret

  El passat divendres 25 de novembre la comissió de feminisme de Sant Quirze de Besora es va entregar el “Som infants. Ens escolteu?” als alumnes de cicle superior de l’escola Segimon Comas i als de 1r d’ESO de l’institut Bisaura.

   

  Es tracta d’un material didàctic on es tracten temes com els drets humans, igualtat, diversitat, llibertat, masclisme i violència. Pretén ser una eina de debat per als infants i les seves famílies.

   

  Ideat per Natàlia Salvo i la Comissió de Feminisme del municipi, i amb les il·lustracions de M. Ángeles Aznar Medina (Saragossa, 1975).

   

  Es tracta d’un glossari de 30 paraules proposat per l’autora relacionat amb feminisme, masclisme, violència de gènere, relacions, etc., adreçat a infants de 7 a 11 anys. Les paraules han estat definides per infants d’arreu de l’Estat espanyol i per l’autora, qui, també, ha incorporat una curiositat relacionada amb el mot.

Darrera actualització: 19.10.2016 | 13:45