Porta a porta

Ja fa anys que es va implantar la recollida selectiva a Sant Quirze de Besora, i en aquest  punt clau: el sistema tradicional de recollida (model de contenidors al carrer) no ens permetia millorar i calia fer un pas decidit endavant. A més, aquest model, ens permet estabilitzar els costos associats a la gestió de residus i permet implantar taxes justes, on qui participa paga menys que el que no participa. 

Implantar un canvi de model cap a la recollida porta a porta és un pas de qualitat cap a nivells de recollida selectiva molt més alts.

Us donem algunes claus per fer aquest canvi de sistema amb èxit.

Què és?

El porta a porta (PaP) és un sistema de recollida de residus en què es passa casa per casa i es recull individualment cada dia la fracció que toca, en comptes de recollir els residus que la gent deixa als contenidors.

Ja no hi haurà contenidors al carrer.

Quan ho farem?

Uns dies abans ja no trobareu cap contenidor al carrer, per tant a partir del dia 14 de febrer al vespre ja podreu començar a treure la fracció que toqui davant la porta de casa.

Per què ho fem?

Perquè és la manera d’assegurar una bona tria. Tots els sistemes de recollida PaP poden arribar al 80% de recollida selectiva. Com més bé fem la tria, menys quilos portem a l’abocador i menys pujarà la taxa de deixalles.

Com funciona?

  1. Cada dia toca una fracció de residus diferent (consulteu calendari): dilluns multiproducte, dimarts vidre o rebuig, etc.
  2. En lloc de portar la bossa al contenidor, la traiem davant la porta de casa nostra.
  3. El servei de recollida retira les bosses. Si ja feu la recollida selectiva correctament, l’únic canvi que heu de tenir en compte serà que hi ha un dia per a cada fracció… i que no heu d’anar fins al contenidor a tirar-la!

Àrea d’emergència de contenidors

Per moments puntuals en què no podem deixar les deixalles a la porta, es podrà anar a l'àrea d'emergència (a l'antiga Nacional 152, a la sortida de Sant Quirze de Besora cap a Montesquiu). Cada habitatge disposarà d'una clau personal per obrir un nombre limitat de vegades.

Darrera actualització: 25.03.2024 | 07:49