Plans i campanyes

 • Projecte CER a Sant Quirze de Besora

  A Sant Quirze de Besora, estem compromesos amb el benestar animal d'acord amb la normativa vigent de la llei 7/2023 de Benestar animal. És per això que estem duent a terme el Mètode CER (Captura, Esterilització i Retorn) a tot el municipi. Aquesta acció ve executada per l'Associació Semillitas Estelares, que és una associació sense ànim de lucre i que treballa pel benestar animal. 

  El mètode CER és una iniciativa clau en la nostra comunitat per gestionar les colònies de gats ferals d'una manera ètica i efectiva, i poder garantir una bona convivència. 

  Què és el Mètode CER?

  El Mètode CER és un procediment que consisteix en la captura dels gats ferals, la seva esterilització per evitar la superpoblació i el seu retorn al lloc d'origen. Aquesta pràctica té múltiples beneficis:

  1. Control de la població: L'esterilització impedeix la reproducció descontrolada, mantenint les colònies estables.
  2. Salut i benestar: Els gats esterilitzats solen estar més sans i viure més temps, ja que es redueixen els riscos de malalties relacionades amb la reproducció.
  3. Reducció de molèsties: Amb menys gats naixent, disminueixen els conflictes amb els veïns i es minimitzen les molèsties com els sorolls i les olors.

  Com funciona el Mètode CER a Sant Quirze de Besora?

  • Captura: Els voluntaris de l'Associació Semillitas Estelares, capturen els gats amb trampes segures i no lesives.
  • Esterilització: Els gats són portats a clínica veterinària on són esterilitzats, revisats mèdicament, desparasitats i, si cal, vacunats.
  • Retorn: Un cop recuperats de la intervenció, els gats són retornats a les seves colònies d'origen, on poden seguir amb la seva vida.

  Com pots ajudar?

  • Alimentador/-a: et pots ajudar sol·licitant el carnet d'alimentador/-a a l'ajuntament i alimentar els gats en les seves colònies. 
  • Voluntariat: Uneix-te a l'entitat Semillitas Estelares per ajudar en els seus treballs de captura, transport i seguiment de les colònies.
  • Donacions: Les aportacions econòmiques a l'entitat són essencials per cobrir les despeses veterinàries i de materials.
  • Adopció i acollida: Oferir una llar temporal o permanent a un gat feral pot marcar una gran diferència.

  Si estàs interessat a col·laborar amb el Mètode CER a Sant Quirze de Besora o vols més informació, contacta amb nosaltres a través de [correu electrònic/número de telèfon/pàgina web].

  Junts podem fer de Sant Quirze de Besora un lloc millor per a tots.

Darrera actualització: 13.03.2024 | 00:25
Darrera actualització: 13.03.2024 | 00:25