Revista El 855

La revista El 855 és una publicació escrita en format paper i de periodicitat trimestral (abans era bimestral). S’edita des de fa més de 35 anys, però mai ha deixat de ser una revista amateur pel fet que la gran majoria de les persones que la preparem, i també de les que hi ha participat al llarg d’aquests anys, ho fem sense formació específica en periodisme. Sempre està oberta a tothom que hi vulgui participar. Més aviat, es tracta d’una col·laboració altruista, de participació en la cultura local, i sobretot, de no deixar perdre un butlletí que informa sobre tot el que passa en els cinc poblets del nord de la comarca d’Osona que conformen la subcomarca del Bisaura. En moltes ocasions, les notícies del que passa a Sant Quirze de Besora, les activitats que es puguin fer a Montesquiu o Sora, o els mèrits esportius aconseguits per gent de Besora o Vidrà, no són prou rellevants per sortir publicats a El 9 nou, o senzillament aquesta publicació comarcal està massa centralitzada i no arriba a cobrir el dia a dia de la “perifèria”. És per això que els bisaurencs esperen cada dos mesos El 855, títol que es deu al prefix telefònic d’aquesta zona, per llegir els programes electorals de les candidatures d’unes eleccions municipals o per veure com els seus fills o néts han celebrat les festes tradicionals a les escoles.

Sovint diem que El 855 actua com a arxiu històric local, i és que pel fet que comptem amb col·laboradors de totes cinc poblacions, podem afirmar que gairebé tot hi queda registrat. En pobles tan petits com els del Bisaura, que sumen uns 3.500 habitants en total, gairebé tothom es coneix, i per tant les notícies corren fàcilment. Al capdavant hi ha un consell de redacció que intenta ser plural i divers com el nostre territori. Ells dediquen una gran part del seu temps a dur a terme aquest projecte.

També s’ha d’incloure la revista infantil, El 852, que acompanya la revista des de fa més de 15 anys. En aquest cas els seus col·laboradors són més joves entre 8 i 14 anys sota la direcció de dos col·laboradors d’El 855.

Organigrama:

  • Direcció: Núria Surinyach i Maria Salarich 
  • Publicitat, fotografia i disseny de la revista: Gil Ayats 
  • Administració: David Solà i Eloi Masnou 
  • Coordinadors: Pol Baraza (Notícies), Maria Salarich (Cultura), David Vilaseca (Esports) i Gil Ayats (Diversos).
  • Correcció: Maria Salarich, Núria Surinyach, Josefa Esquerrà, Mercè Surinyach i Nuria Capdevila
  • Compaginació: Gil Ayats, Marina Roca, David Espadaler, Jordi Masmitjà i Roger Plans.
  • Direcció El 852: Maria Carme Basagaña i Raul Coromina.

Localització


 C. Pont, 21 - 08580 Sant Quirze de Besora - Barcelona (Catalunya)
 Telèfon: 619 638 100 (Maria)
 Telèfon: 628 577 287 (David)
 Adreça electrònica: revistael855@gmail.com
 Lloc web: ca-es.facebook.com/pages/El-855/552731398128944

Darrera actualització: 26.11.2023 | 13:49
Darrera actualització: 26.11.2023 | 13:49