Fires i festes

Principals festes a Sant Quirze de Besora


Dia 5 de gener: Cavalcada de Reis 

Des de fa més de 40 anys que els Reis d'Orient visiten el municipi de Sant Quirze de Besora amb les seves carrosses mentre els més petits els esperen amb la il·lusió més gran, i els acompanyen en la rua que fan per al municipi fins a la Plaça Major on se'ls fa una recepció a l'ajuntament. 

Dia 16 de juny: Festa Major 

Aquesta festivitat sovint inclou diverses activitats com ara cercaviles, concerts, espectacles de focs artificials, jocs populars, ballades i processons religioses. Se sol allargar a dos caps de setmana, amb activitats per totes les edats i gustos, a més de comptar amb parades i atraccions a la zona del carrer Mestre Quer. 

Últim cap de setmana d'agost: Cap de setmana del Jovent

Des de la Comissió de Jovent Nem Tard organitzen una cap de setmana d'activitats per compartir espais entre els joves del municipi i dels municipis de l'entorn. Hi ha diverses activitats com el "Trail del Bisaura", "Carnaval d'estiu"... 

Primer cap de setmana de setembre: Festival de Blues 

Ja es porten diverses edicions del Festival de Blues de Sant Quirze de Besora que els espectacles es celebren al parc municipal al costat del riu, i a la Cooperativa. en els seus escenaris hi passen els principals artistes d'aquest estil de música. 

Primer diumenge d'octubre: Fira del Tast 

Des de l’any 2000, els establiments del Bisaura, es troben a Sant Quirze en aquesta fira per tastar les seves especialitats, com les coques, els embotits i la ratafia. Aquesta és una fira multi sectorial que compta amb l’implicació de tot el territori del Bisaura i del que n'és un bon aparador. La fira està composta per diferents parades:

Artesans: mostra i punt de venda de producte artesà, alimentari i no alimentari.

Comerç: els comerciants de Sant Quirze de Besora treuen les botigues al carrer.

Entitats: mostra d´entitats del Bisaura.

A més, hi ha activitats complementàries: Xocolatada popular, visites, activitats per a la mainada, música en directe, vermut musical i tast.

Últim dissabte d'octubre: Trail del Bisaura 

Aquest dia tot el municipi es volca a col·laborar en aquesta cursa, en la qual hi participen més de 1.600 corredors. Aquesta cursa té 4 modalitats: 

  1. El Putu Trail 55Km 3.800mD+
  2. La Mitja (i pico) 26Km 1.500mD+
  3. La Curta (no tant curta) 14Km 700mD+
  4. La Caminada 6Km 300mD+

31 de desembre: Festa de Cap d'Any

Des de la Comissió de Jovent Nem Tard organitzen una festa al pavelló del municipi per assegurar que es comença bé l'any. Tot el municipi, i de municipis del voltant ens trobem a dins el pavelló per celebrar aquesta nit especial. 

Darrera actualització: 22.03.2024 | 20:06
Darrera actualització: 22.03.2024 | 20:06