Notícies

 • Calendari Fiscal Aquí teniu les dates actualitzades del calendari fiscal de recaptació a Sant Quirze de Besora!  13/03/2023

  Totes les taxes i imposts tenen una data d’inici i una altra que finalitza la convocatòria.  Recordeu que és molt important estar dins del tram especificat. 

 • 8M Commemorem el 8M, Dia Internacional de les Dones 08/03/2023

  Les dones formen part de la societat: part activa, principal i bàsica pel desenvolupament del futur. Per poder avançar com a comunitat, s’ha de tenir en compte a totes les persones, indistintament del sexe que tinguin.

 • COOPERATIVAGIMON La COOPERATIVAGIMON presenta el projecte a l’Ajuntament de Sant Quirze de Besora 07/03/2023

  El passat 2 de febrer, els alumnes de cinquè de primària de l’Escola Segimon Comas van presentar la COOPERATIVAGIMON a l’ajuntament de Sant Quirze de Besora. La cooperativa s’ha creat en el marc del projecte Cultura Emprenedora a l’Escola amb l’objectiu de fomentar l’esperit emprenedor i les competències bàsiques en el cicle superior d'educació primària.

 • Cuina Formació d'aprenent/a de cuina! 03/03/2023

  Aquest curs va dirigit a persones en situació de recerca de feina i tindrà lloc des del 17 de març fins al 21 de juny.

 • Aigua Restriccions en usos de l'aigua 01/03/2023

  El Govern ha decidit avançar la declaració d'excepcionalitat per la sequera.

 • Eleccions Escola Eleccions del 27 de gener 14/02/2023

  El 27 de gener de 2023 es van fer eleccions a l'escola. Després, el passat divendres 10 a la tarda, el consistori infantil anterior va fer el traspàs al consistori actual amb el protocol del traspàs de la vara. Aquest nou consistori està format per un representant de cada classe més l’Ona Vila, Alcaldessa Infantil.

 • Imatge 1 L’alcalde de Sant Quirze de Besora, David Solà i les tècniques d’empresa del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura han visitat a Sant Quirze de Besora l’empresa Pideca del Grup Sodeca. 26/01/2023

  Avui dimarts 24 de gener l’alcalde de Sant Quirze de Besora, David Solà i les tècniques d’empresa del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura han visitat a Sant Quirze de Besora l’empresa Pideca del Grup Sodeca. L’empresa està especialitzada en el disseny i desenvolupament de projectes industrials. Ofereix  solucions a mida amb una gran experiència en el sector del metall, fabricant  peces en grans o petites sèries i fins i tot peces úniques per qualsevol sector.

 • Cartell Sisena edició d'Atreveix-te amb el paintball 29/12/2022

  Torna un any més l'activitat del Paintball! 

 • Cartell Nova proposta turística: la gymkana digital sobre la Comtessa Ermessenda 28/12/2022

  Les campanes de l'església de Sant Quirze de Besora et treuen del teu plàcid somni. Amb aquesta frase iniciem la gymkana digital que us proposem, on hi ha 9 enigmes, que es pot fer amb 50 minuts i que suposa camina 1,9 km.

  Aquesta proposta serveix per conèixer el nostre poble i la seva història. En ella us proposem endinsar-vos a la vida de l’Ermessenda de Carcassona, comtessa de Barcelona, Girona i Osona. Us heu de sentir com si fóssiu la dona més poderosa de la Catalunya medieval i que per fi ha arribat l'hora: de trobar el vostre nét. En aixecar-te, el vol del teu vestit s'alça aletejant amb el vent. Ens situem el 1057, al bonic poble de Sant Quirze de Besora, on has vingut a descansar després de dècades de mandat i infinites baralles familiars.

  En aquest poble acollidor sempre t'has sentit com a casa. És per això que ho has triat per prendre una de les decisions més crucials de la teva vida: continuar governant o delegar, aquesta és la qüestió. Càrregues sobre les teves esquenes 85 anys de vida i encara que molts diran que és el moment de claudicar, tu no has arribat fins aquí cedint ni fent cas a veus alienes. Diuen de tu que has estat una dona intel·ligent, valenta, segura i amb caràcter, i això no ha canviat amb l'edat.

  No obstant això, el teu estimat nét demana a crits el poder i no és la primera vegada que discutiu sobre el mandat. Fins i tot, en el passat, heu entrat en guerra per les vostres desavinences. Les seves ànsies per governar et recorden una versió jove de tu, però no les tens totes amb tu. Un dia com avui, finalment, prendràs la decisió: enemistar-te de nou o cedir. Les hores diran, però ara mateix no tens gens clar. Així doncs, que comenci l'aventura!

 • Portada i interior Presentem el DVD "La guerra que hem passat" sobre la guerra civil de Sant Quirze de Besora 26/12/2022

  És indispensable conèixer la història per tal d’assegurar que no es repeteix. Sovint quan es parla d’història hom pensa en dates, estadistes, grans fets, mandataris, poder. Però les persones, totes, som les que amb el nostre dia a dia construïm la història i si aquesta és explicada en primera persona, per familiars, amics o veïns, ens arribarà molt més. És per això, que aquest en aquest documental hem reaprofitat el treball que es va fer entre el 2009 i 2010, on es van fer una sèrie d’entrevistes sobre les seves vivències a persones grans del municipi per preservar les veus de la nostra gent gran, que ens expliquen els anys més foscos de la història de Sant Quirze de Besora.

 • Portada llibret S'ha editat un llibret “Som infants. Ens escolteu?” per als alumnes de l’escola i de l’institut 26/12/2022

  El passat divendres 25 de novembre la comissió de feminisme de Sant Quirze de Besora es va entregar el “Som infants. Ens escolteu?” als alumnes de cicle superior de l’escola Segimon Comas i als de 1r d’ESO de l’institut Bisaura.

   

  Es tracta d’un material didàctic on es tracten temes com els drets humans, igualtat, diversitat, llibertat, masclisme i violència. Pretén ser una eina de debat per als infants i les seves famílies.

   

  Ideat per Natàlia Salvo i la Comissió de Feminisme del municipi, i amb les il·lustracions de M. Ángeles Aznar Medina (Saragossa, 1975).

   

  Es tracta d’un glossari de 30 paraules proposat per l’autora relacionat amb feminisme, masclisme, violència de gènere, relacions, etc., adreçat a infants de 7 a 11 anys. Les paraules han estat definides per infants d’arreu de l’Estat espanyol i per l’autora, qui, també, ha incorporat una curiositat relacionada amb el mot.

 • Que puc fer festes 2022 Ja tenim l’agenda "Què puc fer" per aquestes Festes 2022 21/12/2022

  L’Ajuntament fa pública l'agenda d'actes i activitats per aquests propers dies de les festes de Nadal.

Darrera actualització: 21.10.2016 | 10:00
Darrera actualització: 21.10.2016 | 10:00