Projecte CuEmE

Dissabte, 24 de novembre de 2018 a les 00:00

Nova edició del projecte CuEmE, Cultura Emprenedora a l’Escola impulsat per la Diputació de Barcelona i amb la participació de l’Escola Segimon Comas de Sant Quirze de Besora i del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura.

L’alumnat de 5è curs de primaria de l’escola Segimon Comas encenten aquest curs una nova edició del projecte CuEmE, Cultura Emprenedora a l’Escola.

La finalitat del projecte és el foment de valors emprenedors com la iniciativa, l’organització, la solidaritat o la cooperación a l’escola. Durant el curs els alumnes crearan i gestionaran una cooperativa. L’alumnat s’organitzarà i posarà nom a la cooperativa, crearà un logo, redactarà l’acta de constitució i els estatuts, crearà diferents departaments (màrqueting, producció, tresoreria, comunicació,...), etc. Seguiran els passos reals en la creació d’una cooperativa. Hauran de decidir quin o quins productes produeixen que finalmente vendran al mercat setmanal de Sant Quirze de Besora.

Des de l’inici del curs fins ara han tingut xerrades orientatives per posar en marxa la seva cooperativa. Axí doncs el passat 9 de novembre la tècnica d’emprenedoria del Consorci els va explicar les diferents formes jurídiques, què és una cooperativa i els tràmits per donar d’alta el NIF. Per finalizar la xerrada un soci de Som Energia els va explicar com funciona la seva cooperativa. El 23 de noviembre van tenir una xerrada sobre la imatge corporativa d’una empresa. I el proper 29 de novembre Fiare banca ética els hi explicarà com funcionen els bancs i com demanar un crèdit.

Els alumnes de 5è són als inicis del projecte. Seguirem d’aprop la seva evolució.

Com a novetat del CuEmE d’aquest any, des de la Diputació de Barcelona, s’han incorporat a la pàgina web tot una sèrie de recursos i eines, tant pel professorat com per l’alumnat i també pels ens municipasl, per poguer treballar bé el projecte. El recurs s’anomena Kit CuEmE. ´Es tracta de divers material didàctic per utilizar en totes les vessants del projecte.

Darrera actualització: 25.11.2018 | 12:47