Dia Internacional per a l'eliminació de la violència masclista envers les dones

Dilluns, 18 de novembre de 2019 a les 00:00

Amb motiu del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència masclista envers les dones l’Ajuntament de Sant Quirze de Besora organitza una programació especial. 

24 DE NOVEMBRE

  • Berenar reivindicatiu

A la Casa de Cultura a les 16 h

Gratuït pels participants del taller feminista

  • Taller feministade bosses de tela

A la Casa de Cultura a les 17 h

A càrrec d’Embossades. Preu: 7€

Inscripcions a l’Ajuntament (93 852 90 17)

Durada aproximada: 3 h

28 DE NOVEMBRE

  • Xerrada “La vellesa i diferents factors de maltractaments”

A l’Esplai la Cooperativa a les 17 h

A càrrec de Laura Mascarella

  
El 25 de novembre va ser declarat dia internacional contra la violència de gènere el juliol de 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia). En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques. 
 
Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes Mirabal (Patria, Minerva i Maria Teresa), tres activistes polítiques assassinades el 25 de novembre de 1960 mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats, en mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana. Dedé, que viu a Bèlgica, és l’única germana que va sobreviure. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer al fons d'un barranc. Per al moviment popular i feminista de la República Dominicana, històricament, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència. El 1999, l'ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.

Darrera actualització: 18.11.2019 | 15:48