Apunta't al servei de voluntaris!

Dilluns, 23 de març de 2020

Durant aquesta etapa de confinament, a Sant Quirze de Besora s'ha creat una borsa de voluntaris per ajudar a fer la compra i/o portar-la a col·lectius de major risc o fer de cangur.

En aquesta etapa complicada que s'està vivint per l'epidèmia del coronavirus i el confinament decretat fins a l'11 d'abril, es fa necessària la col·laboració de tothom. Per aquest motiu, a Sant Quirze de Besora s'ha creat una borsa de voluntaris per oferir serveis als veïns i veïnes que ho necessitin. Des de l'Ajuntament es fa una crida a totes les persones que durant el confinament tinguin la voluntat i disponibilitat d'ajudar la resta per:

- Fer de cangur a nens i/o nenes de mares i pares que tenen obligacions laborals

- Fer la compra i/o portar-la a col·lectius de major risc (malalts, gent gran)

Requisits per apuntar-se:

- Ser major de 16 anys

- No tenir cap dels següents símptomes: febre, tos, sensació de falta d'aire, malestar general (possibles símptomes compatibles amb el coronavirus Covid 19)

- No haver estat en els 14 dies previs a llocs de risc (Xina, Itàlia, Madrid, Barcelona i Igualada).

- No haver estat amb contacte amb persones que estan amb confinament preventiu o que presentin els símptomes abans descrits

- En cas de fer de cangur, el certificat d’absència de delictes de naturalesa sexual (l'ajuntament pot ajudar a treure'l)

- Durant el voluntariat:

     -Rentar-se sovint les mans amb aigua i sabó o solucions alcohòliques.

     -Tapar-se la boca i el nas amb la cara interna del colze en tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.

     -Evitar compartir menjar, estris o altres objectes sense netejar-los degudament.

     -Evitar aglomeracions.

Aquest voluntariat és un acte completament voluntari i altruista, sense cap mena de compensació econòmica. L'ajuntament només fa d'intermediari entre els interessats i els voluntaris i seran les famílies qui, de la llista de voluntaris, decidiran la persona que considerin més indicada. L'ajuntament no serà responsable de fets relacionats entre els voluntaris i els interessats.

Per apuntar-se s'ha de trucar el telèfon 679 16 99 62 o enviar un whatsapp dient la seva disponibilitat, interessos...

Confiem que us apunteu. Moltes gràcies!

Darrera actualització: 23.03.2020 | 13:18