Consistori Infantil

Consistori Infantil


Un dels objectius que ens hem proposat en el pla anual d’aquest curs escolar entre el consistori municipal i l’escola, és augmentar el protagonisme del consistori infantil com a objectiu per fomentar des de petits la participació ciutadana, l’emprenedoria i la presa de decisions.

A l’escola es va iniciar un procés participatiu que imitava unes eleccions i en seguia els processos establerts. Els alumnes de 3r a 6è van participar activament en la votació.

La formulació de candidats, l’exposició de les candidatures a les aules, la votació  a l’hora del pati, l’escrutini amb la presència de tots els candidats, la comunicació dels resultats a les aules i la composició final del consistori el  van ser l’inici del camí del nou consistori infantil.

De moment, cada regidor infantil té el suport del seu homòleg al consistori municipal i s’han aprofitat els actes municipals de les festes de Nadal per iniciar la representació del consistori infantil en les activitats locals.

El nou consistori infantil inicia el 2n trimestre amb el compromís de consolidar-se com a grup, de gestionar el pressupost anual que l’Ajuntament els ha atorgat i de promoure actuacions implicant la resta d’alumnes. Amb aquesta iniciativa a l’escola encetem una nova via de participació de l’alumnat en la gestió escolar, fins ara representada en la participació dels alumnes en el comitè verd del programa Escoles Verdes.

Darrera actualització: 13.10.2023 | 18:13
Darrera actualització: 13.10.2023 | 18:13