Unió Esportiva Sant Quirze

Club de futbol federat el 1928, tot i que es creu que des del 1910 es practica aquest esport al municipi. 

Entitat d'Àmbit esportiu. 

La UE Sant Quirze està inscrita a la Federació Catalana de Futbol (FCF) des de l’any 1928, per tant aquest és l’any que es va fundar oficialment el club, tot i això existeix una revista anomenada “Avant Esport” que data de l’any 1924 i demostra que el futbol ja existia a Sant Quirze molt abans de l’any 1928. En aquesta revista esportiva que tracta dels esdeveniments esportius de Ripoll i la seva comarca (cal recordar que en aquell temps el poble de Sant Quirze pertanyia a la comarca del Ripollès) no només es demostra l’existència del futbol abans de la fundació oficial del club, sinó que parla a més, de dos equips al poble; el FC Santquirzenc i els Ràpits del Ter.

Anant encara més enrere, hem de buscar els orígens del futbol a Sant Quirze entre el 1910 i 1920, quan un mestre de l’escola del poble, el senyor Mossèn Hipòlit, va començar a posar de moda entre els seus alumnes aquest joc, que no feia massa que havia aparegut en el nostre país, anomenat futbol. Aquest mossèn ensenyava als seus alumnes, durant l’hora d’esbarjo, les normes o regles bàsiques d’aquest joc. Més endavant, altres persones que no eren estudiants van començar a aficionar-se a la pràctica del futbol i aquest esport es va anar posant de moda a Sant Quirze.

Uns anys més tard un grup d’amics van començar a organitzar partits de Festa major amb moltes penes i treballs, ja que tenien moltes dificultats per trobar elements bàsics com roba esportiva, sabates de futbol, pilota... Finalment però aquestes dificultats van ser superades gràcies a la gran afició que hi havia al poble pel futbol i, com ja hem dit anteriorment, l’any 1928 el poble va tenir el seu propi equip de futbol: la UD Sant Quirze.

Actulament, es disposa de diversos equips en categories infantils i un equip sènior que competeix a tercera regional. 

Passeig de la Verneda s/n - 08580 Sant Quirze de Besora - Barcelona (Catalunya)
Nom de contacte: Alfons Huescar (president) i Joan Pujals (vicepresident)
Telèfon: 650136678 (Alfons Huescar)
Telèfon: 649208326 (Joan Pujals)
Adreça electrònica: futboluesantquirze@gmail.com
Lloc web: www.uesantquirze.com
Horari:  
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 26.11.2023 | 18:03