Club Tennis Sant Quirze

Aquesta entitat té l'objectiu de fomentar la pràctica esportiva del tenis i del pàdel al nostre municipi. 

Entitat d'Àmbit esportiu. 

LA HISTÒRIA DEL NOSTRE CLUB

El tennis va arribar a Sant Quirze de Besora a la dècada del 1960 essent un dels primers municipis de la comarca d’Osona on es va poder practicar aquest esport. Ton Casamitjana i els germans Jaume i Joan Serra en van ser els impulsors. Aleshores es jugava a la pista municipal poliesportiva. No va ser fins l'any 1977 quan un grup de socis van decidir construir dues pistes de tennis i un frontó al costat del camp de futbol, on es troba actualment la zona esportiva municipal. D'aquesta manera quedava fundat el club. Les noves instal·lacions van atraure nous practicants i el club ràpidament va superar els 50 socis.

El 1982 va entrar la junta directiva encapçalada per Jaume Masdeu, que va donar forma jurídica al club redactant uns nous estatuts i registrant-lo al Registre d'Entitats Esportives de Catalunya. A més, va donar un impuls a la part esportiva realitzant campionats socials, creant una petita escola de tennis per a joves i participant al campionat comarcal de tennis en diferents edicions. Van ser deu anys d'una notable activitat social i esportiva al club.

Posteriorment van arribar anys difícils ja que ningú es volia fer càrrec del club. En un primer moment va ser en Josep Martínez i, posteriorment, el 1996, l'Ernest Jiménez qui finalment va agafar les rendes del club. La funció principal d'aquest president va ser mantenir les instal·lacions en bon estat i conservar el número de socis existent.

L'any 2012 un grup de joves del poble presenta un nou projecte pel club: La nova junta directiva encapçalada per en Josep Maria Torres recupera l'enllumenat de les pistes de tennis, després de més de 20 anys, i impulsa la part esportiva realitzant l'Open de Tennis del Bisaura "Eudald Areñas en Memoriam" i una escoleta de tennis per infants. També es recuperen els campionats socials i es crea un equip competitiu per participar al campionat comarcal de tennis el qual va aconseguir dos subcampionats en la categoria d’or.

La nova junta també impulsa la creació de la nova disciplina esportiva de pàdel instal·lant la primera pista del Bisaura a la tardor del 2013, i una segona pista el 2015.

Actualment el nostre club té un centenar de socis i sòcies.

 

LA JUNTA ACTUAL

President: Josep Maria Torres Rubió

Vice-president: Manel Candeas Díaz

Secretari: Albert Serradell Suriñach

Tresorer: David Bernal Casellas

Vocal: Xavier Bragulat Illamola

Vocal: Amalio Candeas Díaz

C. Jeroni Guixà, s/n - 08580 Sant Quirze de Besora - Barcelona (Catalunya)
Nom de contacte: Pep Torres
Telèfon: 699 663 229
Adreça electrònica: info@ctsantquirze.cat
Lloc web: www.ctsantquirze.cat/
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 26.11.2023 | 16:26