Sant Quirze firma un conveni de col·laboració per la recollida i gestió de residus tèxtils

Dijous, 10 de juny de 2021

EL Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura i l'Associació Tapis signen un conveni de col·laboració per la recollida i gestió del residu tèxtil dels municipis de Sant Quirze de Besora,  Montesquiu, Orís Santa Maria de Besora, Sora i Vidrà

El president del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, el Sr. David Solà, i el president de l’associació Tapís, el Sr. Antoni Cumeras, s’han reunit avui a Sant Quirze de Besora per a la signatura del conveni de col·laboració entre el Consorci i Tapís per a la recollida i gestió del residu tèxtil. En l’acte els han acompanyat la Sra. Mireia Ribas, i el Sr. Miquel Franch, gerent i vocal de l’associació Tapís respectivament, i Natàlia Pérez, gerent del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura.

La signatura del present conveni permetrà la col·locació de diversos contenidors adaptats i dissenyats per fer la recollida de roba als municipis de Montesquiu, Orís, Santa Maria de Besora, Sora i Vidrà i donar així un segon ús i gestió del residu tèxtil del territori.

El residu tèxtil del sector domèstic majoritàriament són peces de roba que la població deixa d’utilitzar perquè s’han fet malbé pel seu desgast, pel seu mal ús o mala qualitat, que s’han quedat petites, o bé que han passat de moda, etc.

La seva recollida selectiva permet reaprofitar-les amb un procés de preparació previ.  Per la tendència de la nostra societat, tenint en compte els estàndards de moda i de consum, el període de reposició de la roba és cada vegada més curt i, per tant, el volum del residu generat és més gran. És molt important que aquest residu sigui separat en origen pels ciutadans.

Des de l’Associació Tapís es treballa:

  1. La recollida de roba. Recollida de roba a través dels contenidors.
  2. Taller de tria i classificació de roba usada. Tria, selecció i classificació de roba.  
  3. Taller d’emmagatzematge a Vic.  Classificació definitiva i emmagatzematge segons qualitat de la roba recollida.   Selecció de la roba per a finalitats socials, per la seva venda a la botiga “El Fil” i/o per enviament a països en vies de desenvolupament.
  4. Botiga.   “El Fil” espai de venda de roba usada per a tots els públics. 

Des dels municipis de Montesquiu, Orís, Santa Maria de Besora, Sora i Vidrà i el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura es vol treballar per la prevenció i gestió de residus tèxtils municipals al territori, conscients que el model de disseny i consum de roba actual fa que la generació de residu tèxtil sigui cada vegada més alta i la seva gestió sigui un factor clau per a la sostenibilitat.

Darrera actualització: 10.06.2021 | 19:31