Sant Quirze de Besora commemora el Dia Internacional de la Dona Treballadora

Dijous, 20 de febrer de 2020 a les 00:00

El Dia Internacional de les Dones o Dia de la Dona Treballadora se celebra el 8 de març de cada any i està reconegut per l'Organització de les Nacions Unides, com data en què es denuncia el sexisme i la desigualtat de drets i oportunitats entre homes i dones.

L’Ajuntament de Sant Quirze de Besora, juntament amb l’ajuntament de Montesquiu, fa seva la reivindicació d’aquesta jornada i, amb motiu d’aquesta efemèride, com cada any, s’han organitzat activitats de caire divers per conscienciar sobre aquesta problemàtica amb un cap de setmana de les dones. Consulteu el programa adjunt a la notícia per conèixer totes les activitats organitzades.

El 8 de març té origen en diversos fets puntuals: la vaga de les obreres tèxtils nord-americanes del 1857 i l'incendi de la fàbrica Cotton o el de la Triangle Shirtwaist Company, de Nova York, el dia 25 de març de 1911, on van morir unes 149 persones, la majoria dones, moltes d'elles immigrants i molt pobres que treballaven en condicions penoses. Les grans mobilitzacions que se’n van derivar són a l’origen del Dia Internacional de les Dones.

Darrera actualització: 20.02.2020 | 11:30