Sant Quirze acull la Trobada de Cooperatives Escolars d’Osona i el Lluçanès i reuneix més de 400 alumnes

Dimarts, 14 de maig de 2024
L’acte forma part del programa CUEME - Cultura Emprenedora a l’Escola, impulsat per la Diputació de Barcelona
El passat divendres 10 de maig, 420 infants de 17 centres educatius d’Osona i el Lluçanès que al llarg de tot el curs han treballat en la creació de cooperatives escolars en el marc del projecte CUEME - Cultura Emprenedora a l’Escola s’han reunit per encarar la recta final del projecte del curs 2023-24.
Durant la jornada, que ha tingut lloc a la zona esportiva de Sant Quirze de Besora i al seu entorn, ha començat amb un discurs de benvinguda per part de les autoritats, l’alumnat ha participat en diverses activitats que els ha posat a prova amb l’objectiu de superar-se tant de forma individual com col·lectiva amb propostes de cooperació, treball en equip i creativitat. Al final del matí, els infants han posat punt i final a la trobada amb una coreografia de percussió i una enlairada de globus biodegradables.
El programa CUEME, impulsat per la Diputació de Barcelona amb el suport dels centres escolars i diverses entitats del territori, promou que els alumnes creïn i gestionin cooperatives escolars. Enguany la trobada ha crescut tan en nombre d’escoles participants com en nombre de cooperatives que s’han creat, un total de 21 cooperatives que han passat per les fases de constitució, elecció del producte, disseny de la identitat corporativa, difusió i comunicació, producció i venda. En aquesta edició hi han participat centres d’onze municipis: Centelles, Sant Quirze de Besora, Olost, Prats de Lluçanès, Alpens, Lluçà, Perafita, Folgueroles, Manlleu, Roda de Ter i Seva.
L'acte ha estat promogut i organitzat per les àrees d’Ensenyament i Promoció econòmica dels ajuntaments  de Centelles, Manlleu, Roda de Ter, Seva i Folgueroles i entitats supramunicipals com el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, Consorci del Lluçanès, Mancomunitat la Plana i el Consell Comarcal d’Osona que portem a terme el programa de CuEme als territoris i centres educatius.
A l’acte hi han assistit representants polítics dels municipis de les escoles participants. 

Sobre CUEME – Cultura Emprenedora a l’Escola

El programa fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d’educació primària. Durant un curs escolar, l’alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el  suport de l’escola, l’administració local,  les empreses i altres entitats de la seva localitat.

Més informació:

Anna Raventós
Tècnica d’empresa i emprenedoria 
Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura 
Darrera actualització: 14.05.2024 | 06:35