S'activa el Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) en fase d'ALERTA

Divendres, 8 de gener de 2021 a les 00:00

Es comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, s'ha activat el Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) en fase d'ALERTA.

Es comunica que d'acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, s'ha activat el Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) en fase d'ALERTA, donada la previsió meteorològica de nevades generalitzades a la major part del principat.

El Servei Meteorològic de Catalunya informa de la previsió de nevades que començaran per l'extrem sud de Tarragona i s'estendran per tota la demarcació tarragonina de forma extensa durant el vespre. A partir de mitjanit podrà nevar de forma generalitzada a qualsevol punt de tota Catalunya amb gran variabilitat de la cota de neu.

Es pot superar el llindar representatiu d'un gruix de més de 20 cm a cotes superiors a 600 metres. A partir de mig matí de dissabte 9 de gener, la cota tendirà apujar tot i que a l'Interior i terç sud del país es mantindrà molt baixa. A punts del prelitoral sud, serralada Transversal, Pirineu i Prepirineu Oriental per sobre dels 800 metres es podran superar els 30 cm de neu. En la majoria de sectors la neu serà humida i caurà localment amb intensitat moderada.

Diumenge la distribució geogràfica de la nevada serà en els extrems sud-est i nord d'est del principat fins al vespre amb uns possibles gruixos de 5 cm en cotes al voltant de 400 metres localment per sota d'aquesta cota. Les comarques més afectades seran en l'extrem sud Montsià, Baix Ebre i Terra Alta i al nord les comarques Ripollès, Osona, Garrotxa i Alt Empordà remarcant en aquesta darrera la incidència a La Jonquera i l'AP-7.

Es recomana limitar la mobilitat i no acostar-se a les zones afectades per nevades. En cas de necessitat de desplaçament, cal recordar l'ús de les cadenes. Es demana especial precaució per la possibilitat de gelades amb el consegüent risc per la circulació viària.

Podeu consultar les actuacions a fer, els consells i les recomanacions per nevades a l'enllaç http://interior.gencat.cat/nevades

 

Darrera actualització: 08.01.2021 | 16:19