Osona, la segona comarca amb més incidència de Covid-19

Dilluns, 22 de març de 2021 a les 00:00

Des de l'Ajuntament es vol fer una crida a la prudència per intentar reduir els contagis de Covid-19.

El Departament de Salut ha emès un resum de les dades d'incidència de la Covid-19 a Catalunya, per territoris i comarques, i l'estudi mostra que la comarca d'Osona és la segona que presenta una major incidència de la Covid-19 en els darrers dies, coincidint amb la reobertura i represa d'algunes activitats.

En els últims 7 dies, la incidència a Osona és de 261,4; en els últims 14 dies, de 492,2. Són les terceres i segones dades més altes de tot Catalunya, respectivament. Tot i que aquesta incidència es veu sobretot en persones majors de 64 anys, darrerament també està afectant a persones joves i per això es vol fer una crida a la calma a tothom.

Seguint els detalls de l'informe, el risc de rebrot a Osona es situa a 612,8, l'Rt a 1,25 i la taxa de positivitat és del 9,3%, molt per sobre del 5% permissible. 

Amb aquestes dades, en cap cas es vol crear una alarma absoluta, però sí que es vol fer una crida a la prudència perquè entre tots i totes intentem frenar aquests contagis en els propers dies amb l'objectiu de no arribar a una situació alarmant als hospitals de la comarca.

Darrera actualització: 22.03.2021 | 11:50