L’Escola Segimon Comas participa en una nova edició del projecte CuEmE

Divendres, 17 de gener de 2020 a les 00:00

El projecte Cultura Emprenedora a l’Escola està impulsat per la Diputació de Barcelona.

L’alumnat de 5è curs de primària de l’escola Segimon Comas treballen, com cada curs, el projecte CuEmE, Cultura Emprenedora a l’Escola.

La finalitat del projecte és el foment de valors emprenedors com la iniciativa, l’organització, la solidaritat o la cooperació a l’escola. Durant el curs els alumnes crearan i gestionaran una cooperativa. L’alumnat s’organitzarà i posarà nom a la cooperativa, crearà un logo, redactarà l’acta de constitució i els estatuts, crearà diferents departaments (màrqueting, producció, tresoreria, comunicació,...), etc. Seguiran els passos reals en la creació d’una cooperativa. Hauran de decidir quin o quins productes produeixen que finalment vendran al mercat setmanal de Sant Quirze de Besora i també el dia de Sant Jordi.

Des de l’inici del curs fins ara han tingut xerrades orientatives per posar en marxa la seva cooperativa. Així doncs, el 7 de novembre la tècnica d’emprenedoria del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura els va explicar les diferents formes jurídiques, què és una cooperativa i els tràmits per donar d’alta el NIF. Per finalitzar la xerrada, un soci de Som mobilitat els va explicar com funciona la seva cooperativa. El 21 de novembre els van fer una xerrada sobre la imatge corporativa d’una empresa, el nom, el logo i l’embalatge. I el 27 de novembre, FIARE - banca ética els hi va explicar com funcionen els bancs i les diferències entre els bancs tradicionals i la banca ètica. El 10 de desembre es va impartir un taller de creativitat perquè durant les vacances de Nadal els alumnes pensessin i fabriquessin un prototip d’un producte per vendre. Així ho van fer i entre tots triaran quins són els productes que faran i vendran al mercat.

Els alumnes ja tenen el nom de la seva cooperativa “BISAURA UP” i aviat tramitaran la sol·licitud del NIF presentant els documents necessaris. La cooperativa doncs porta ja uns mesos de funcionament, seguirem de prop la seva evolució.

Darrera actualització: 17.01.2020 | 09:03