L'Associació de Donants de Sang d'Osona visita Sant Quirze de Besora

Dijous, 7 d'octubre de 2021 a les 00:00

El passat divendres 10 de setembre, els representants de l’Associació de Donants de Sang d’Osona (ADSO), la Conxita Vilalta, presidenta i Mª Cinta Orra, secretària, i el delegat de Sant Quirze Josep Antoni Pérez, foren molt ben rebuts per l’Alcalde de Sant Quirze de Besora, Sr. David Solà Rota

L’ADSO va exposar la iniciativa, que des de l’any 1979, ve promovent la Federació Catalana de Donants de Sang (FCDS), d’animar els municipis catalans a dedicar un símbol visual a les mateixes ciutats, dedicat als donants de sang, en agraïment i homenatge a la gran labor altruista que fan.

Les Santquirzenques i Santquirzencs formen un col·lectiu generós i solidari que enguany ja ve superant la xifra de donacions assolida l’any rere any com es veu en publicacions passades. Se’ls va obsequiar amb el llibre “Monuments als Donants de Sang” editat per la FCDS, on pogueren admirar els diferents models erigits fins al moment, arreu del territori català. La creació de l’esmentada insígnia aniria a càrrec del propi ens municipal, en funció de les disponibilitats, i seria ubicat en un lloc de la seva elecció. Des del consistori va ser ben rebuda la proposta plantejada d’erigir un monument als donants i es comença a estudiar per part del consistori.

Darrera actualització: 07.10.2021 | 15:01