L’arxiu de Sant Quirze de Besora participa en una exposició virtual conjunta

Dimecres, 23 de juny de 2021 a les 00:00

La setmana del 7 al 13 de juny va tenir lloc la setmana internacional dels arxius, commemorant el dia 9, el Dia Internacional dels Arxius. L’arxiu de Sant Quirze de Besora juntament amb 24 arxius de tota la xarxa d’arxius municipals va participar en una exposició virtual titulada “La memòria de les fàbriques” que podreu trobar en aquest enllaç i que va servir per celebrar l’efemèride.

Amb aquesta exposició la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona presenta una panoràmica de la industrialització, des del segle XIX fins a mitjan segle XX, amb les empremtes que han quedat registrades als documents dels arxius municipals que s’han conservat fins als nostres dies.

L’exposició de format virtual presenta 112 documents procedents de 24 arxius municipals de la demarcació de Barcelona, d’entre els quals destaca Sant Quirze de Besora. La selecció de la documentació s’ha organitzat en quatre àmbits que reflecteixen com es va desenvolupar el fenomen de la industrialització: el control de l’Administració, la gestió industrial, les instal·lacions i màquines i, finalment, els obrers i les obreres.

L’exposició s’acompanya d’un vídeo en què l’investigador de la Universitat de Barcelona, Lisard Palau, explica quin paper van tenir les colònies industrials en la industrialització i presenta el testimoni de Carme Gutiérrez, exfiladora de la Colònia tèxtil de Viladomiu Nou, en què també apareix l’Arxiu Municipal de Gironella.

Darrera actualització: 23.06.2021 | 12:38