L'Ajuntament engega els tràmits per una Ordenança Municipal que reguli la tinença d'animals de companyia

Dimarts, 8 d'octubre de 2019 a les 00:00

Durant un període de 30 dies, s'exposa públicament perquè totes les persones interessades puguin presentar reclamacions i suggeriments.

El ple de l'Ajuntament del passat 24 de setembre va aprovar per unanimitat en primera instàcia dels seus regidors l'inici dels tràmits per a una nova Ordenança Municipal que reguli la tinença d'animals de companyia, obligant així a vetllar pel benestar tant de l'animal com de tots els ciutadans i ciutadanes del municipi.

Entre les normes que proposa l'Ordenança Municipal hi ha l'obligatorietat de registrar els animals al registre censal de l'Ajuntament, que els identificarà amb una xapa incorporada amb el nom de l'animal i les dades del propietari o propietària. A més, obliga a l'ús de la corretja o cadena i collar a les vies públiques i també reclama l'ús de morrió per a aquelles races de gos potencialment perilloses. Paral·lelament, l'Ordenança obliga als propietaris a recollir i a retirar els excrements de l’animal de forma immediata i convenient, netejant la part de la via, espai públic o mobiliari que resulti afectat.

Per últim, també destaca el fet que les persones que vulguin tenir un gos potencialment perillós, hauran de ser obligatòriament majors d’edat i hauran de sol·licitar una llicència a l’Ajuntament.

L'aprovació inicial d'aquesta Ordenança Municipal suposa ara que durant un període de 30 dies, s'exposa públicament perquè totes les persones interessades puguin presentar reclamacions i suggeriments. La resolució de totes les reclamacions i els suggeriments presentats i aprovació definitiva pel ple. En cas de no haver-hi cap reclamació o suggeriment, l’acord inicial esdevindrà definitiu.

Totes les mesures concretes de l'Ordenança Municipal es poden consultar en el document adjunt a la notícia.

Darrera actualització: 10.10.2019 | 09:54