L'Ajuntament condemna qualsevol acció bèl·lica

Dijous, 3 de de març de 2022 a les 00:00

Col·laborarem amb l’associació “És per tu” i s’habilitaran diferents punts de recollida per productes de primera necessitat, aliments i material farmacèutic.

Des de l’Ajuntament de Sant Quirze de Besora condemnem qualsevol acció bèl·lica que suposi una violació flagrant al dret internacional, les conseqüències de les quals sempre recauen en la població civil, provocant nombroses víctimes i centenars de milers de persones desplaçades.

La guerra sempre és evitable. La guerra no és mai justa. La guerra només porta víctimes, destrucció i sofriment. Un conflicte mai té un sol motiu. No es tracta només d’una guerra energètica o per interessos geoestratègics o per desavinences històriques, polítiques i/o culturals entre els dos bàndols.

El que sí que és una causa per si mateixa és l’armament i el militarisme. Mentre la principal resposta a una crisi sigui augmentar l’armament i la militarització, amb armes cada cop més sofisticades i amb més capacitat de destrucció, i glorificar la guerra com a acte patriòtic i heroic, hi haurà poc espai per a la diplomàcia i les vies no militars. Mentre es continuï invertint en maquinària de guerra en lloc d’invertir en cultura de la pau, desenvolupament sostenible, justícia social i seguretat humana; el risc d'abordar els conflictes per la via armada serà sempre present, amb les conseqüències terribles que comporta per a la població civil i el medi. Ens  posicionem de forma reiterada en favor de la pau, la solidaritat, l’entesa entre pobles i a favor de la resolució pacífica de conflictes.

Expressem la solidaritat amb totes les víctimes d’aquests conflictes i donem tot el suport a les organitzacions que treballin per la defensa i la protecció dels drets humans en la zona del conflicte. Ara en el conflicte que es viu a Ucraïna, col·laborarem amb l’associació “És per tu” i s’habilitaran diferents punts de recollida com són l’escola Segimon Comas (dimarts, dijous i divendres al matí), l’Esplai (dimarts i dimecres tardes) i l’Ajuntament (als matins), per productes de primera necessitat, aliments i material farmacèutic. Finalment, reiterem que sols la diplomàcia, la negociació, la pau i la preeminència dels principis i valors democràtics han de ser les eines per resoldre els conflictes territorials.

Ens sumem al clam No a la guerra! És l'única forma de caminar cap a un futur habitable i digne.

Ni a Ucraïna, ni enlloc. Ni ara ni mai!

Darrera actualització: 03.03.2022 | 10:58