L'Ajuntament aprova ajuts extraordinaris a treballadors, autònoms i empreses del municipi

Dijous, 2 d'abril de 2020 a les 00:00

El consistori ha obert dues línies d'ajuts: una a treballadors assalariats, i una altra per autònoms i societats.

L'Ajuntament de Sant Quirze de Besora ha aprovat i atorgat dues línies d'ajuts extraordinaris amb caràcter urgent. 

La primera, per a treballadors assalariats empadronats a Sant Quirze de Besora que han estat acomiadats per la crisi de la COVID-19. En aquest cas, hi podran accedir aquells o aquelles que hagin tingut un acomiadament individual o l'extinció de contracte d’obra, o que hagin patit un ERO/ERTO presentat posteriorment al 14 de març de 2020, i que la unitat familiar dels quals tingui uns ingressos inferiors a 1.200 € (o 1.400 € en cas de tenir algun descendent directe menor de 25 anys o persona a càrrec). 

La prestació en aquest cas serà un val de compra (només utilitzable en comerços del poble). Els vals seran entregats pel sol·licitant als comerços i aquests els tornaran a l’Ajuntament per cobrar l’import corresponent.

La segona línia d'ajuts va per treballadors autònoms amb activitat desenvolupada al nostre municipi, o per a persones jurídiques exemptes del pagament de l’IAE i amb domicili fiscal a Sant Quirze de Besora, quedant-ne fora les entitats bancàries i entitats asseguradores, a més dels negocis amb menys de 6 mesos des de l'obertura.

En aquest cas hi ha tres tipus de prestacions (ajut màxim, mitjà o mínim), i es donaran segons el nombre de sol·licitants de cada categoria.

Les sol·licituds es poden presentar fins al dia 20 d'abril.

A la documentació adjunta a aquesta notícia s'hi poden trobar totes les bases, requisits i l'explicació dels procediments a seguir per a presentar les sol·licituds.

 

 

 

 

Darrera actualització: 02.04.2020 | 19:15