Jordi Urbea: “El metavers ja és aquí i és la major revolució des de l’aparició d’Internet”

Dimarts, 14 de juny de 2022 a les 00:00

Dimecres passat, 8 de juny, el Vicepresident d'Ogilvy Spain i CEO d'Ogilvy Barcelona, Jordi Urbea, va oferir la conferència “Metavers, un nou món d’oportunitats” a la Biblioteca.

Jordi Urbea, Vicepresident d'Ogilvy Spain i CEO d'Ogilvy Barcelona, va ser l'encarregat de dur a terme la xerrada “Metavers, un nou món d’oportunitats” per introduir el concepte de moda d’aquest 2022: el metavers. En l'acte, celebrat el dimecres 8 de juny de 2022 a la sala d’actes de la Biblioteca Pompeu Fabra, Urbea va anar desgranant les particularitats d'un nou univers, així com les diferents claus per aconseguir submergir-s'hi amb èxit.

El que va ser un dels professionals pioners d'Internet a Espanya, va animar totes les persones, a títol personal i també en les seves respectives empreses, a començar a entrar i descobrir tot el que envolta el metavers. “És una realitat, està passant i no us podeu quedar al marge com si tot continués igual. Som al camí d’allò que pot marcar un abans i un després, però queda molt per recórrer. El context actual és més de prova i error, on cal provar molt per descobrir què funciona i per on es pot anar, i allà és on heu d’estar”, va assegurar.

Des d’Internet fins al metavers

Durant la ponència, Urbea va afirmar que “el metavers és la major revolució des de l’aparició d’internet els anys 90 i els mòbils intel·ligents en el 2000", i és que “el metavers no deixa de ser la convergència entre dues realitats: la física i la virtual. Promet una divisió menys marcada entre aquests dos mons, una difuminació de les línies. En un metavers omnipresent, no hi haurà gaire diferència entre el que fem (i on ho fem) a les nostres vides “reals” i “virtuals”".

Amb exemples il·lustratius de tot el que s’està fent ara al metavers, així com d’altres del que es podrà arribar a fer, el Vicepresident d’Ogilvy Spain i CEO d’Ogilvy Barcelona va posar en valor aquesta nova realitat, dins d’un sector juntament amb la realitat virtual i la realitat augmentada, que “mourà més de 800.000 milions de dòlars l’any 2024 i crearà més de 24 milions de lloc de treball d’aquí al 2030”.

Darrera actualització: 14.06.2022 | 09:17