Inauguració del Monument als Donants de Sang de Sant Quirze de Besora: Un Homenatge a la Solidaritat

Dimarts, 13 de febrer de 2024

El dissabte passat dia 10 de febrer, en un acte breu i emocionant, Sant Quirze de Besora va inaugurar el seu Monument als Donants de Sang que és una obra de l'escultor Pere Casanovas. Aquesta commemoració, dedicada a aquells individus generosos que han donat de manera desinteressada per salvar vides, és un testimoni de la força de la comunitat i de la seva solidaritat.

 

El monument, situat a la placeta de la font del cap del carrer (al final del carrer del pont, i pròxim al CAP), representa un símbol d'agraïment i reconeixement als herois anònims que han contribuït a garantir el subministrament de sang i han fet possible innumerables intervencions mèdiques salvadores, i també aquelles persones que organitzen les donacions en el municipi. És una expressió tangible del respecte i la gratitud cap als donants, així com un recordatori constant de la importància vital de la donació de sang.

La cerimònia d'inauguració va ser presidida pels regidors de l'ajuntament de Sant Quirze, l'alcalde David Solà, la regidora de Benestar Social Josefa Esquerrà, la regidora de feminisme Cristina Oteiza i la regidora a l'oposició, Ester Rodellas. Així com per representants de l'associació de donants de sang d'Osona amb la seva presidenta Conxita Vilalta, i altres membres de l'associació: Marta Mas, M Teresa Ballús. També van assistir els delegats que disposen al nostre municipi, Josep Pérez i Joan Camps; i membres de la Federació catalana de donants de sang: Paco Bartomeu de les Terres de l'Ebre, l'Enric Quer de Girona, la Maria Cinta Orra d'Osona i en Marc Ibars expresident de la Federació. També hi van assistir dos veïns que se'ls va agrair les seves donacions i implicacions: David Mascarella i Joaquim Mena. 

En els discursos, es va destacar el valor simbòlic del sacrifici altruista dels donants i l'encertada frase que acompanya el monument: "La generositat corre per les teves venes. Dona sang i regala vida".

En un moment en què la necessitat de sang donada de manera altruista és més important que mai, la inauguració d'aquest monument serveix com a recordatori inspirador de la capacitat de la humanitat per unir-se en favor del bé comú. Sant Quirze de Besora està fermament compromès a continuar fomentant la cultura de la donació de sang i a honorar el llegat dels seus donants; i compleix amb el compromís adquirit amb l'associació de donants de sang d'Osona quan l'any 2022 es va sol·licitar aquest monument perquè Sant Quirze de Besora sigui un municipi més dels 120 que ja la disposen i que converteixen aquesta iniciativa amb projecte cultural de gran relleu.

El Monument als Donants de Sang de Sant Quirze de Besora és més que una estructura física; és un símbol durador de la solidaritat, la compassió i la generositat que defineixen el millor de la naturalesa humana.

Darrera actualització: 4.03.2024 | 17:35