Es doblen respecte a l’any passat les donacions de sang a Sant Quirze de Besora

Dimecres, 6 d'octubre de 2021 a les 00:00

Els últims anys s’han augmentat fins a doblar les donacions recollides aquests 2021 respecte anualitats passades. Per això volem agrair a tots els donants que s’han apropat durant les campanyes a Sant Quirze de Besora i que rep persones de tot el Bisaura.

Però volem seguir creixent, perquè a Catalunya es necessiten cada dia 1.000 donacions de sang per atendre els pacients dels hospitals. És per això que els últims anys des de l’Associació de Donants de Sang d’Osona s’ha apostat per oferir campanyes de matí i tarda; i amb un nou espai, al pavelló. A més que amb el sistema de cita prèvia s’han reduït les esperes.

Malgrat els avenços científics i tecnològics, la sang no es pot fabricar. És per això que la donació voluntària i altruista és encara l’única via per obtenir tota la sang necessària per atendre a tots els malalts de Catalunya. De fet, es calcula que diàriament es necessiten entre 800 i 1.000 donacions de sang. De cada donació de sang se’n beneficien com a mínim tres persones, ja que durant el processament de cada bossa s’obtenen glòbuls vermells, plaquetes i plasma.

Darrera actualització: 06.10.2021 | 12:11