Es demana extremar la precaució els propers dies per l'arribada del temporal "Glòria" que portarà vent, neu, fort onatge i pluja

Dimarts, 21 de gener de 2020 a les 00:00

Estan en alerta els plans VENTCAT, NEUCAT i INUNCAT

Es recomana evitar la mobilitat a l’entorn de rius i rieres

Protecció Civil de la Generalitat demana especial prudència davant l’arribada d’un fort temporal de vent, neu, pluja i onatge molt important que afectarà Catalunya des d’avui fins dijous pel matí. De la previsió meteorològica cal destacar la possibilitat que demà a primera hora nevi a molt baixa cota a les comarques del litoral i prelitoral, especialment a les comarques del nord-est, tot i que no s’esperen gruixos importants a aquesta primera hora.

Segons el Servei meteorològic de Catalunya, el temporal passarà a ser, principalment, de pluja. Les precipitacions seran generalitzades i afectaran, sobretot, a la meitat est de Catalunya i tota la façana del litoral i prelitoral.  

Augment dels cabals dels rius

Segons ha informat l’Agència Catalana de l’Aigua ACA dels cabals dels rius Onyar, Daró,Ter i Tordera. Protecció Civil aconsella no romandre a prop de lleres, rius i guals i evitar travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada. No deixeu tampoc els cotxes aparcats en zones inundables o torrents, encara que estiguin secs.

No intenteu travessar mai, ni a peu ni amb vehicle, zones amb acumulació d’aigua, inclòs l’entorn urbà, ni ponts on l’aigua estigui prop de la via.

Darrera actualització: 21.01.2020 | 20:24

Imatges

glòria glòria glòria