El Pavelló Municipal i el Centre de Dia les dues ubicacions dels col·legis electorals de Sant Quirze de Besora

Divendres, 5 de febrer de 2021 a les 00:00

El proper diumenge 14 de febrer és previst que se celebrin les eleccions al Parlament de Catalunya i a Sant Quirze hi haurà canvis de seus electorals: el Pavelló Municipal i el Centre de Dia

Atesa la situació sanitària a causa de la Covid-19, per aquestes eleccions s’ha desenvolupat un protocol específic per a l’adequació dels col·legis electorals i per al procediment de vot en la mesa electoral i escrutini. 

Així, entre d’altres mesures, es facilitarà material de protecció (mascaretes, EPIs, gel...) als membres de les meses i als col·legis electorals se seguirà tota la normativa de distància i higiene, hi haurà el material necessari, senyalització i se seguiran els protocols determinats. 

Pel que fa al vot a la mesa electoral, es farà de la següent manera:

- Els votants exhibiran el seu document oficial d’identificació de manera que els membres de la mesa en puguin veure les dades necessàries; els membres de la mesa no tocaran en cap cas el document. Les meses podran fer ús una safata per col·locar- hi el document oficial d’identificació si calgués acostar-lo als membres de la mesa per sota de la distància de seguretat.

- Els membres de la mesa no tocaran el sobre de votació, però sí que retiraran el paper que tapa l’urna. Si és necessari, indicaran a la persona que emeti el vot que mostri el sobre per comprovar que n’hi ha un de sol. Els votants situaran el vot a l’interior de l’urna.

- Els votants no es retiraran la mascareta a excepció que la mesa li ho requereixi de forma momentània per facilitar-ne la identificació.

- Només podrà haver-hi una persona votant en el front immediat de cada mesa, llevat que necessitin assistència.

- Els interventors/es i apoderats/es mantindran les distàncies de seguretat (mínim 1,5 metres) amb els votants i els membres de la mesa en tot moment.

CANVI DELS COLEGIS ELECTORALS A SANT QUIRZE DE BESORA

• De l'escola Segimon Comas es trasllada al pavelló Municipal. 

• De la casa de cultura es trasllada al centre de dia (Cooperativa).

INFORMACIÓ SOBRE LES MESURES SANITÀRIES QUE PRENDREM

-          A totes les taules hi hauran dosificadors de gel hidroalcohòlic. 

-          També disposarem d’un membre de Protecció Civil per a cada un dels col·legis electorals que s’encarregarà de garantir que complim amb els protocol i les mesures sanitàries establertes.

Horaris recomanats de votació

Es recomanarà a la ciutadania votar segons una distribució de franges d’acord amb la situació sanitària personal:

- De 9 a 12 h: Els col·lectius de risc votaran preferentment durant les 3 primeres hores de la jornada electoral.

- De 12 a 19 h: Els votants no que no pertanyen a col·lectius de risc ni estan en quarantena votaran preferentment en aquesta franja.

- De 19 a 20 h: Els col·lectius de persones en quarantena —contagiats, contactes estrets i sospitosos— votaran durant la darrera hora de la jornada electoral. Durant la darrera hora de votació els membres de la mesa utilitzaran equips de protecció individual (EPI) integrals d‘alta seguretat

Podeu trobar la versió completa de les directrius sanitàries i més informació al respecte al web www.parlament2021.cat

 

Darrera actualització: 05.02.2021 | 20:53