El Càpsula afronta una edició totalment digital

Diumenge, 14 de març de 2021 a les 00:00

Les jornades d’orientació acadèmica i professional d’Osona també s'han hagut de reinventar per la pandèmia

Aquest any, la 7a edició de Càpsula s’ha preparat des d’un inici en format digital tenint en compte la situació actual, i va adreçades a totes les persones joves, especialment a les que cursen 4t d’ESO, PFI i cursos de Garantia Juvenil.

Les jornades, impulsades pel Servei Comarcal de Joventut, compten amb la col·laboració dels i les professionals de Joventut de la comarca, i també del servei d’Educació comarcal.

Més de 1.600 joves han participat activament de les jornades, i l’impacte ha estat major gràcies a la creació d’una pàgina web pública i de referència en temes d’orientació, i la visibilització de tota l’oferta postobligatòria present a la comarca [www.osonajove.cat/capsula]. Aquesta web compta amb una gran varietat de recursos, vídeos explicatius, informació sobre beques, mobilitat interacional, vocacions industrials, etc.  S’adreça a joves, familiars i professionals. Per generar encara més impacte i assessorar a tota la comunitat educativa en temes d’orientació, també s’han realitzat les ja conegudes “Càpsula professionals” i el “Càpsula famílies”.

El Kit Càpsula ha ofert al professorat i als tècnics i tècniques de joventut 4 sessions d’orientació d’aproximadament una hora cada una per a realitzar a l’aula.

L’objectiu d’aquestes sessions és treballar de forma progressiva, clara i ordenada diferents continguts que els alumnes han de tenir en compte alhora de decidir el seu futur acadèmic.

En aquest sentit, la Tècnica de Joventut del Bisaura i Orís, ha coordinat les jornades per l’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Bisaura, juntament amb l’equip directiu i la orientadora educativa del centre. Aquesta, ha dut a terme presencialment la tercera sessió als grups de 4t d’ESO A i B, amb l’objectiu de donar a conèixer la informació general dels itineraris formatius de batxillerat i cicles formatius i la pàgina web de Càpsula.

Inicià la xerrada amb la presentació de la sessió per part de David it’s me (“influencer” osonenc) i seguidament, amb la visualització de vídeos de contingut general sobre el batxillerat i els cicles formatius protagonitzats pel tàndem David it’s me i l’actriu d’Orís Marina Comas. La sessió va acabar amb la realització d’un Quiz sobre preguntes del Sistema educatiu amb tot el grup classe i fent èmfasi sobre l’espai “Tens dubtes?”, que et dirigeix al contacte de la Tècnica de Joventut.

Finalment, cada alumne va tenir una estona per entrar a la pàgina web i visualitzar vídeos dels cicles formatius que més els interessaven o més informació sobre el batxillerat amb l’ajuda de la Tècnica de Joventut.

Trobareu tota la informació a la pàgina web www.osonajove.cat/capsula, tal i com també a les xarxes socials del servei d’Osona Jove  i a les de Joventut del Bisaura i Orís.

Darrera actualització: 15.03.2021 | 13:54