Consulta aquí la informació del desconfinament

Divendres, 1 de maig de 2020 a les 00:00

Aquí us deixement els consells i les mesures per aquest període de desconfinament.

Recorda que és molt important:

- Mantenir sempre la distància de protecció de 2 metres amb les altres persones.

- Rentar-se molt bé les mans i molt sovint, sobretot abans i després de sortir de casa.

- No podeu sortir si tens símptomes o la malaltia pel coronavirus (COVID-19) o esteu en aïllament a casa. Preneu-vos tots la temperatura abans de sortir i no ho feu si algú de la casa té 37ºC o més.

- Es recomana caminar per la teva dreta sempre que puguis, et creuaràs amb menys gent. Els nens petits no és obligatori que vagin al cotxet. 

- No és recomanable que mengis o beguis al carrer. Sí que pots beure aigua si tens set i ho necessites.

- No es pot anar als parcs infantils, ni a instal·lacions esportives.

- No cal fer servir guants, però sí que és molt important que et rentis les mans abans i després de sortir al carrer com a mesura de precaució.

- No és obligatori portar la mascareta. És recomanable utilitzar mascareta sempre que es pugui, com tothom. No és recomanable per als nens de 0 a 3 anys.

 

Recomanació d’horari de sortides

A partir del dia 2de maig es pot sortir a passejar i fer esport. Som conscients que el ser un municipi amb menys de 5.000 habitants no hi ha restriccions horàries per la pràctica esportiva, però si que des de l’Ajuntament fem la recomanació que la sortida es faci, sempre que sigui possible, en les franges horàries següents:

Excepcionalment, aquestes franges horàries podran no ser aplicades en aquells casos en els quals per raons mèdiques degudament acreditades es recomani la pràctica de l’activitat física fora de les franges establertes, així com per motius de conciliació justificats dels acompanyants de les persones grans, de les persones menors o amb discapacitat.

 

Recomanació d’espai per les sortides d’infants i adolescents i les passejades

Hem distribuït el municipi en 6 zones per tal de fer una ordenació i evitar aglomeracions, us recomanem que en dins les vostres possibilitats respecteu aquest ordenament (els límits són aproximats). A la vegada, us recomanem que aprofiteu per anar a passejar al camp i al bosc.

Sortides d’infants i adolescents

Només pots sortir una vegada al dia i com a màxim una hora i fins un kilòmetre de distància de casa teva.

La sortida s’ha d’efectuar entre les 12:00 hores i les 19:00 hores.

Nens i nenes fins a 13 anys inclosos, sempre acompanyats d’un adult. Sempre has de sortir acompanyat d’un únic adult (la mare, el pare, un altre familiar que visqui a casa teva o bé la persona que et cuida). Com a màxim podeu anar l’adult i fins a 3 germans/germanes. En cas de ser més de 3 germans, haureu de fer més d’un torn de sortida. Si l’adult que t’acompanya no és el teu pare, mare o tutor, cal que porti una autorització expressa del teu pare, mare o tutor. Recordeu portar la documentació personal. També és recomanable portar el certificat de declaració autoresponsable que va publicar la Generalitat de Catalunya.

Durant la sortida pots caminar, córrer i jugar, mantenint sempre la distància de seguretat de 2 metres amb altres persones i no tocar-vos, per precaució. També podeu aprofitar per treure el gos a passejar. De moment, evita portar joguines al carrer.

 

Condicions per realitzar l’activitat física no professional

Es pot circular per les vies o espais d’ús públic per a la pràctica no professional de qualsevol esport individual que no requereixi contacte amb tercers i per fer passejades, una vegada al dia.

Les passejades es poden fer acompanyades d’una sola persona convivent i les persones que per necessitat hagin d’anar acompanyades també podran sortir acompanyades d’una persona cuidadora.

La pràctica esportiva no professional només es podrà fer individualment, llevat aquelles persones que per necessitat hagin de sortir acompanyades que ho podran fer acompanyades d’una persona convivent o d’una persona cuidadora.

Les passejades s’han de fer fins a una distància no superior a un quilòmetre respecte del domicili, però la pràctica esportiva està permesa dins dels municipi de residència sense límit quilomètric.

Aquests desplaçament es poden acumular amb les sortides per acompanyar els nens i les nenes menors de 14 anys en les condicions permeses fins ara.

Durant les passejades i la pràctica de les activitats s’ha de mantenir la distància interpersonal amb tercers d’almenys 2 metres, s’ha d’evitar els llocs concorreguts i les aglomeracions, s’han de fer de manera continuada sense aturades, o el temps estrictament necessari, i s’han de complir les mesures preventives i higièniques establertes per les autoritats sanitàries per fer front a la COVID- 19.

Darrera actualització: 01.05.2020 | 13:11