Comunicat Ajuntament de Sant Quirze de Besora sobre la crisi del coronavirus

Dijous, 12 de març de 2020 a les 00:00

L’Ajuntament de Sant Quirze de Besora, després de valorar la situació actual amb relació a la crisi del coronavirus i seguint les indicacions dels diferents departaments de la Generalitat de Catalunya, ha acordat l’adopció d’un conjunt de mesures encaminades a un adequat seguiment i contenció del COVID-19. Així, a partir d’aquest dijous queden tancats, durant un període de quinze dies prorrogables, tots els serveis municipals i se suspenen les activitats que acullen, alhora que també se suspèn el mercat dels divendres. Teniu tot el detall en els següents bans municipals que us enviem.

 

Sobretot màxima precaució i responsabilitat, sense crear alarmisme i seguint en tot moment les indicacions que es vagin publicant els dies que venen.

Moltes gràcies per la col·laboració.

 


 

Es presenten dies complicats on serà necessària la col·laboració de tothom.

🔊 Fem una crida a totes aquelles persones que durant els pròxims 14 dies tinguin la voluntat i disponibilitat d'ajudar la resta. Per aquest motiu, crearem una borsa en la qual els voluntaris es poden oferir per:

- Fer de cangur a nens i/o nenes de mares i pares que tenen obligacions laborals

- Fer la compra i/o portar-la a col·lectius de major risc (malalts, gent gran)

📝 Requisits per apuntar-se:

- Ser major de 16 anys

- No tenir cap dels següents símptomes: febre, tos, sensació de falta d'aire, malestar general (possibles símptomes compatibles amb el coronavirus Covid 19)

- No haver estat en els 14 dies previs a llocs de risc (Xina, Itàlia, Madrid, Barcelona i Igualada).

- No haver estat amb contacte amb persones que estan amb confinament preventiu o que presentin els símptomes abans descrits

- En cas de fer de cangur, el certificat d’absència de delictes de naturalesa sexual (l'ajuntament pot ajudar a treure'l)

- Durant el voluntariat:

     -Rentar-se sovint les mans amb aigua i sabó o solucions alcohòliques.

     -Tapar-se la boca i el nas amb la cara interna del colze en tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.

     -Evitar compartir menjar, estris o altres objectes sense netejar-los degudament.

     -Evitar aglomeracions.

⏳ Aquest voluntariat és un acte completament voluntari i altruista, sense cap mena de compensació econòmica. L'ajuntament només fa d'intermediari entre els interessats i els voluntaris i seran les famílies qui, de la llista de voluntaris, decidiran la persona que considerin més indicada. L'ajuntament no serà responsable de fets relacionats entre els voluntaris i els interessats.

📝 Per apuntar-se s'ha de trucar el telèfon 679 16 99 62 o enviar un whatsapp dient la seva disponibilitat, interessos,...

🙏🏻 Confiem que us apunteu. Moltes gràcies!

Darrera actualització: 15.03.2020 | 22:14