Avís de situació de risc per calor prevista per demà 22 de juliol

Dimecres, 21 de juliol de 2021 a les 00:00

En base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya per demà dijous 22 de Juliol, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha comunicat un avís de risc per calor. A Osona, les hores de més risc seran de 12.00 a 18.00 hores.

El llindar establert pel Servei Meteorològic de Catalunya es correspon amb la superació de la temperatura màxima diària de cada municipi establerta pel percentil 98.

El percentil 98 és el valor estadístic que indica que només el 2% de dies dels mesos d’estiu, la temperatura màxima ha estat superior a aquest valor. Aquest percentil, pren un valor diferent a cada municipi en funció de les temperatures màximes que s’hi assoleixen. A Sant Quirze de Besora la temperatura màxima a l’estiu se situa als 38,8 ºC.

De cara a dijous dia 22, es preveu la superació de la temperatura màxima extrema a les comarques de la franja central de Catalunya des de Ponent fins al nord-est. La distribució geogràfica del fenomen dins la zona avisada es preveu de caràcter extens.

Precaució davant d’incendis i la calor

En aquest sentit davant d’aquest episodi de calor demanem prendre les màximes mesures de seguretat quant a incendis i cops forts de calor.

Beveu molta aigua i feu àpats lleugers, estigueu en llocs climatitzats quan faci més calor, si no teniu ventilador ni aire condicionat, hidrateu les mascotes i no les passegeu en hores de més calor.

Darrera actualització: 21.07.2021 | 11:45