Aquest dijous 10 d'octubre, sessió informativa a Osona sobre el nou Decret 153/2019

Dijous, 10 d'octubre de 2019 a les 00:00

El Decret 153/2019 estableix normes a les tasques de gestió de dejeccions ramaderes i altres fertilitzants nitrogenats.

Aquest dijous, 10 d'octubre, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació oferirà la sessió informativa del nou Decret 153/2019 a Osona. Serà a Santa Creu de Jutglar (Olost) a les 7 del vespre.  El Decret regula la gestió de la fertilització del sòl i de les dejeccions ramaderes i altres fertilitzants nitrogenats, estableix mesures dirigides a reduir i prevenir la contaminació deguda als nitrats d’origen agrari. També aprova el programa d’actuació aplicable a les zones vulnerables designades a Catalunya en compliment de la Directiva de Nitrats.

Les noves normes establertes són aplicables a les tasques de gestió de dejeccions i altres fertilitzants nitrogenats que es fan a tota Catalunya. Per aquest motiu, és necessari recalcar que hi ha referències del Decret que són aplicables tant en zones vulnerables com en zones no vulnerables, tret d’aquelles en què s’indica específicament que només ho són per a zones vulnerables. Així mateix, modifica molts aspectes fonamentals pel que fa a la gestió a l’explotació ramadera i a la fertilització, i desplega algunes disposicions que repercuteixen directament sobre agricultors i ramaders en cas de no complir-les.

En aquesta sessió informativa s’abordaran els trets més rellevants de la nova normativa que és d’aplicació tant a ramaders com a agricultors.

En la documentació adjunta es pot consultar tot el Decret detallat, a més de les respostes a les preguntes més freqüents.

 

Darrera actualització: 10.10.2019 | 13:37