Acord amb Territori i Sostenibilitat per l'execució del nou ramal d’incorporació a la C-17

Dimecres, 10 de febrer de 2021 a les 00:00

Els ajuntaments van arribar a un acord amb el Departament per l'execució d'un accés alternatiu a Sora i Montesquiu des de la C-17

Els ajuntaments de Sant Quirze de Besora, Santa Maria de Besora, Sora, Montesquiu i Vidrà han acordat amb el Departament de Territori i Sostenibilitat l’opció tècnica per a facilitar l’accessibilitat des de la C-17, que consistirà en la construcció d’un nou ramal de connexió. El director d’Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores, va exposar que el projecte s’aprovarà en el termini de dos mesos, per tal de licitar a continuació les obres corresponents.

El projecte que està redactant el Departament recull les actuacions necessàries per a la construcció d’un nou ramal d’incorporació, amb una longitud de 300 metres, en sentit Ripoll a l’enllaç de la C-17 de Sora i Montesquiu (número 85), per evitar el pas per l’actual tram de la C-17z. Aquesta actuació tindrà un pressupost que s’ha estimat en 450.000 euros.

La Generalitat ha estudiat diverses alternatives d’actuació arran de l’últim despreniment que va afectar fa uns mesos la C-17z, un ramal de l’enllaç de la C-17 de Sora i Montesquiu, i que en va causar el tancament a la circulació. En aquest talús, s’han produït diversos despreniments en els últims anys, motiu pel que es va dur a terme una anàlisi geològica i geotècnica que va indicar la necessitat d’executar una actuació com la que s’ha impulsat.

Darrera actualització: 18.02.2021 | 09:29