40 anys, de molt més que una associació

Dimecres, 29 de març de 2023

El passat diumenge 26 de març de 2023 l’Esplai de gent gran de Sant Quirze de Besora va celebrar els 40 anys de la seva entitat. I és que es va constituir el 1.982 al costat de la residència de la gent gran. Avui, 40 anys després i en un altre local, gaudeix de més de 200 associats i associades; i disposa d’una gran vitalitat i oferta àmplia d’activitats.

Així mateix, al llarg d'aquestes quatre dècades, l’Esplai ha estat un motor de la participació de la ciutadania de més edat, impulsant activitats i projectes oberts a tot el municipi. I des de l’ajuntament li estem molt agraïts per tota la tasca que han desenvolupat al llarg dels anys i ben segur, continuaran fent. 

Aquesta efemèride va ser celebrada com es mereixia, es va preparar una benvinguda per part de la presidenta de l’entitat i de l’alcalde i regidor de benestar social del municipi. Seguidament, hi havia preparat un dinar de gala digne d’un casament amb el càtering del restaurant Can Co – Absis. Després, la junta actual de l’esplai va fer els reconeixements a totes aquelles persones que van iniciar aquesta associació, a totes aquelles persones, hi fossin o no, que han participat de les diferents juntes de l’associació i aquells socis que fa més de 40 anys que hi col·laboren. També van fer un reconeixement a aquelles persones que hi col·laboren per les festes i també a totes aquelles que van aportar el seu granet de sorra per fabricar més de 4.000 mascaretes quan va aparèixer la pandèmia. I finalment, per posar la cirereta d’aquesta fantàstica jornada, es va representar una comèdia “Separades i què?” que va fer a riure a tot el públic. 

La finalitat d’aquesta jornada festiva és que les persones grans siguin un dia més els protagonistes. I d’aquesta manera el mateix Esplai difongui de nou, una imatge més positiva de l’envelliment. I és que l’Esplai, cada dia es reinventa per oferir tallers adaptats a cada un; així com per promoure accions apropiades per defensar i per respectar la dignitat i saviesa d’aquest col·lectiu. I justament gaudeixen d’una gran vitalitat, una vitalitat que es tradueix en ganes de treballar i en ganes de fer activitats noves per a tots i a totes. Amb l’esforç d’aquesta entitat ajudeu a viure i envellir amb dignitat, treballeu per potenciar la intergeneracionalitat i la col·laboració amb el municipi, i entre tots us cuideu fent aquesta xarxa indispensable per assegurar el benestar de tothom. I sobretot, ajudeu a aconseguir un poble amigable amb l'envelliment, més adaptat a tots vosaltres. Perquè les persones grans són indispensables per i es mereixen poder viure d’uns bons anys, és per això que recordem que l’ajuntament treballa per a tothom i estem al vostre costat. 

També us convidem a llegir la revista sobre l’Esplai. Una revista feta amb la il·lusió i l’esforç de l’associació i de diferents col·laboradors de forma desinteressada. Una revista pensada per a compartir aquests quaranta anys.

Finalment, des de l’Ajuntament volem aprofitar aquesta celebració per fer un reconeixement a tots els voluntaris i voluntàries que al llarg d'aquests anys han col·laborat a l’Esplai, des del primer soci fins a l’últim, ja que sense ells no hauria estat possible. Gràcies a tots i llarga vida a l’Esplai! 

Darrera actualització: 29.03.2023 | 13:28