40 anys, de molt més que una associació

Dimecres, 29 de març de 2023 a les 00:00

El passat diumenge 26 de març de 2023 l’Esplai de gent gran de Sant Quirze de Besora va celebrar els 40 anys de la seva entitat. I és que es va constituir el 1.982 al costat de la residència de la gent gran. Avui, 40 anys després i en un altre local, gaudeix de més de 200 associats i associades; i disposa d’una gran vitalitat i oferta àmplia d’activitats.

Així mateix, al llarg d'aquestes quatre dècades, l’Esplai ha estat un motor de la participació de la ciutadania de més edat, impulsant activitats i projectes oberts a tot el municipi. I des de l’ajuntament li estem molt agraïts per tota la tasca que han desenvolupat al llarg dels anys i ben segur, continuaran fent. 

Aquesta efemèride va ser celebrada com es mereixia, es va preparar una benvinguda per part de la presidenta de l’entitat i de l’alcalde i regidor de benestar social del municipi. Seguidament, hi havia preparat un dinar de gala digne d’un casament amb el càtering del restaurant Can Co – Absis. Després, la junta actual de l’esplai va fer els reconeixements a totes aquelles persones que van iniciar aquesta associació, a totes aquelles persones, hi fossin o no, que han participat de les diferents juntes de l’associació i aquells socis que fa més de 40 anys que hi col·laboren. També van fer un reconeixement a aquelles persones que hi col·laboren per les festes i també a totes aquelles que van aportar el seu granet de sorra per fabricar més de 4.000 mascaretes quan va aparèixer la pandèmia. I finalment, per posar la cirereta d’aquesta fantàstica jornada, es va representar una comèdia “Separades i què?” que va fer a riure a tot el públic. 

La finalitat d’aquesta jornada festiva és que les persones grans siguin un dia més els protagonistes. I d’aquesta manera el mateix Esplai difongui de nou, una imatge més positiva de l’envelliment. I és que l’Esplai, cada dia es reinventa per oferir tallers adaptats a cada un; així com per promoure accions apropiades per defensar i per respectar la dignitat i saviesa d’aquest col·lectiu. I justament gaudeixen d’una gran vitalitat, una vitalitat que es tradueix en ganes de treballar i en ganes de fer activitats noves per a tots i a totes. Amb l’esforç d’aquesta entitat ajudeu a viure i envellir amb dignitat, treballeu per potenciar la intergeneracionalitat i la col·laboració amb el municipi, i entre tots us cuideu fent aquesta xarxa indispensable per assegurar el benestar de tothom. I sobretot, ajudeu a aconseguir un poble amigable amb l'envelliment, més adaptat a tots vosaltres. Perquè les persones grans són indispensables per i es mereixen poder viure d’uns bons anys, és per això que recordem que l’ajuntament treballa per a tothom i estem al vostre costat. 

També us convidem a llegir la revista sobre l’Esplai. Una revista feta amb la il·lusió i l’esforç de l’associació i de diferents col·laboradors de forma desinteressada. Una revista pensada per a compartir aquests quaranta anys.

Finalment, des de l’Ajuntament volem aprofitar aquesta celebració per fer un reconeixement a tots els voluntaris i voluntàries que al llarg d'aquests anys han col·laborat a l’Esplai, des del primer soci fins a l’últim, ja que sense ells no hauria estat possible. Gràcies a tots i llarga vida a l’Esplai! 

Darrera actualització: 29.03.2023 | 13:28