Nova proposta turística: la gymkana digital sobre la Comtessa Ermessenda

Dimecres, 28 de desembre de 2022

Les campanes de l'església de Sant Quirze de Besora et treuen del teu plàcid somni. Amb aquesta frase iniciem la gymkana digital que us proposem, on hi ha 9 enigmes, que es pot fer amb 50 minuts i que suposa camina 1,9 km.

Aquesta proposta serveix per conèixer el nostre poble i la seva història. En ella us proposem endinsar-vos a la vida de l’Ermessenda de Carcassona, comtessa de Barcelona, Girona i Osona. Us heu de sentir com si fóssiu la dona més poderosa de la Catalunya medieval i que per fi ha arribat l'hora: de trobar el vostre nét. En aixecar-te, el vol del teu vestit s'alça aletejant amb el vent. Ens situem el 1057, al bonic poble de Sant Quirze de Besora, on has vingut a descansar després de dècades de mandat i infinites baralles familiars.

En aquest poble acollidor sempre t'has sentit com a casa. És per això que ho has triat per prendre una de les decisions més crucials de la teva vida: continuar governant o delegar, aquesta és la qüestió. Càrregues sobre les teves esquenes 85 anys de vida i encara que molts diran que és el moment de claudicar, tu no has arribat fins aquí cedint ni fent cas a veus alienes. Diuen de tu que has estat una dona intel·ligent, valenta, segura i amb caràcter, i això no ha canviat amb l'edat.

No obstant això, el teu estimat nét demana a crits el poder i no és la primera vegada que discutiu sobre el mandat. Fins i tot, en el passat, heu entrat en guerra per les vostres desavinences. Les seves ànsies per governar et recorden una versió jove de tu, però no les tens totes amb tu. Un dia com avui, finalment, prendràs la decisió: enemistar-te de nou o cedir. Les hores diran, però ara mateix no tens gens clar. Així doncs, que comenci l'aventura!

Darrera actualització: 26.12.2022 | 12:03