Presentació del llibre "Tots els colors del negre" de Jordi Borràs

Dissabte, 23 de desembre de 2023 de 12:00 a 14:00

Presentació del llibre "Tots els colors del negre", una conversa sobre l'extrema dreta a l'Europa del segle XXI

Desemmascarant els hereus del feixisme a casa nostra i infiltrat a les manifestacions de la ultradreta a Europa, Jordi Borràs presenta la investigació periodística de tota una vida.

«He creuat mitja Europa intentant conèixer l’enemic, però com més respostes trobo més preguntes em faig. Segueixo convençut dels meus ideals, però ara tinc clar que la nit serà molt més fosca del que ens pensem. Som just en aquell punt tan ben definit per Antonio Gramsci: “El vell món es mor. El nou triga a aparèixer. I en aquest clarobscur, sorgeixen els monstres”.»

A la Terra Alta, davant la descoberta d’una bomba nazi que havia llençat la Legión Cóndor, un Jordi Borràs adolescent pren consciència que la memòria i la justícia són els millors antídots contra el feixisme.

Reconegut en l’actualitat com un dels grans fotoperiodistes del nostre país, l’autor d’aquesta obra ha documentat com ningú l’augment de l’extrema dreta a Catalunya durant els darrers anys. La persecució de la ultradreta i les seves amenaces impunes l’han empès a ampliar el focus amb diversos viatges per Europa —Polònia, Grècia, Itàlia, Portugal, França, Alemanya…— per contextualitzar i denunciar com el populisme xenòfob acumula poder tant a casa nostra com arreu del continent. Què els mou, com actuen, què els uneix i què els fa créixer.

El resultat de tots aquests anys de feina i compromís a peu de carrer és una crònica viva i vibrant en clau catalana i de dimensió europea, una investigació periodística de primera magnitud, un relat sense ficció de lectura àgil i necessària per entendre l’abast del perill que tenim a sobre.

La publicació d’aquest llibre ha fet mereixedor al seu autor del X Premi Josep Maria Planes per la seva investigació sobre l’extrema dreta.

Quin cost té:

Gratuït

Adreça:

La Cooperativa

Associació l'Esplai de la gent gran

Joan Baptista Espadaler, 10 - 08580 Sant Quirze de Besora - Barcelona (Catalunya)
Nom de contacte: Concepció Castells
Telèfon: 938 550 576
Telèfon: 623 53 85 32
Adreça electrònica: esplai_stquirzedebesora@hotmail.es
Adreça electrònica: casalesplai@santquirzeb.lamalla.net
Lloc web: www.instagram.com/esplaigentgran/
Vegeu-ne la situació al mapa

Oficina de Benestar Social - La Cooperativa

Carrer de Joan Baptista Espadaler 1 - 08580 Sant Quirze de Besora - Barcelona (Catalunya)
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 28.11.2023 | 08:26