Biblioteca Pompeu Fabra

La biblioteca Pompeu Fabra de Sant Quirze de Besora es troba ubicada al primer pis de l'edifici de l'actual Banc BBVA, a la carretera de Berga grup-C.

Sant Quirze de Besora és el nucli més important de la subcomarca del Bisaura, centre de serveis, comerç i comunicacions. Això fa que la biblioteca tingui una àrea d’influència que abarca els 5 municipis que formen el Bisaura però també d'alguns pobles propers de la subcomarca veïna del Lluçanès.

La situació cèntrica de la biblioteca i la senyalització a la carretera general, a l'entrada del poble, ha permès captar lectors no només de la vila i dels pobles que formen la vall del Bisaura sinó també dels visitants i passants.

Va ser inaugurada el 27 de juny de 1976. Cal remarcar que va ser la primera biblioteca de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona que se li va posar el nom del filòleg català Pompeu Fabra. 

Des de la seva inauguració fins al juny del 2012 gaudia d'un conveni entre la Diputació de Barcelona i la Caixa de Manlleu en col·laboració de l'Ajuntament de Sant Quirze de Besora en fets puntuals. A partir d'aquesta data, amb la fusió de les caixes, l'Ajuntament ha assumit la gestió de la Biblioteca i la Sala d'Actes.

Crta. Berga, Grup C - 08580 Sant Quirze de Besora - Barcelona
Telèfon: 93 855 02 63
Adreça electrònica: b.st.quirzeb.pf@diba.cat
Lloc web: bibliotecasantquirzebesora.blogspot.com
Horari:  
De dilluns a divendres de 15 a 20h.
Dissabtes de 10 a 13h. De l' 1 de juny al 30 de setembre, els dissabtes tancat.
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 27.09.2022 | 08:04