La Diputació obre una línia d'ajuts a persones en situació d'especial vulnerabilitat social per la COVID-19

Dimarts, 31 de març de 2020 a les 00:00

Aquesta línia vol contribuir a garantir l'atenció domiciliària de les persones grans i de les persones amb discapacitat, cobrir la major necessitat d'atenció a les llars i evitar, en la mesura del possible, la sobrecàrrega de les famílies.

Davant la situació sense precedents generada per la pandèmia, la Diputació de Barcelona, compromesa amb el conjunt de governs locals del seu àmbit territorial, aprova una nova línia de suport en el marc del Programa d'ajuts per a emergències municipals: Atenció a persones en situació d'especial vulnerabilitat social com a conseqüència de la COVID-19.

Algunes de les mesures susceptibles de finançament poden ser les següents:

  • Ampliar el nombre d'hores del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) a les persones grans en situació de vulnerabilitat que ja són usuàries del servei i, en general, reforçar el seguiment de les persones aïllades que presentin perfils de vulnerabilitat.
  • Oferir hores de SAD per a totes les persones grans i/o amb discapacitat usuàries de centres de dia per cobrir l'actual situació de tancament d'aquests centres.
  • Oferir un servei d'àpats a domicili per a totes les persones grans i/o amb discapacitat usuàries de centres de dia.
  • Oferir targetes moneder amb una consignació econòmica per a totes les famílies vulnerables i en especial per aquelles que disposen de beques menjador, ja siguin atorgades pel Departament d'Ensenyament com pels serveis socials municipals, per tal d'assegurar el dret a l'alimentació dels infants.
  • Oferir places residencials a les persones sense llar en equipaments temporals d'urgència.
  • Fer front a despeses ocasionades per la situació d'emergència i no contemplades com a despeses ordinàries dels serveis d'informació i atenció a les dones en casos de violència masclista.
Darrera actualització: 31.03.2020 | 10:53