Comunicat Ajuntament de Sant Quirze de Besora 24/3/2020

Dimarts, 24 de març de 2020

Durant els dies d’ahir i d’avui s’han vist ambulàncies dins el nostre municipi. Són moments tensos i ens preocupa la rumorologia que va creixent referent al possible nombre de persones amb positiu de coronavirus a la nostra localitat.

Malauradament no disposem d’informació per poder facilitar i trencar la rumorologia, d'acord amb criteri rebut, prima la llei orgànica de protecció de dades. En els supòsits de positius detectats d'acord amb PCR (la prova que es realitza per confirmar), es comunica a persona afectada i a familiars directes, però no a l’ajuntament.

En qualsevol cas, indicar que no coneixem el nombre de persones afectades del municipi però recordar que a Catalunya ja són prop de 8.000 positius coneguts amb prop de 350 morts. Basant-se en això, amb alta probabilitat, poden existir positius entre els nostres veïns i veïnes de Sant Quirze de Besora. En els possibles casos que se’ns ha notificat pel seu entorn hem pres totes les mesures i protocols establerts, i ens hem posat a la seva disposició per tot allò que es necessiti.

L’Ajuntament vol reiterar als veïns i veïnes la necessitat de mantenir la calma i la serenor i, sobretot, seguir les recomanacions oficials. A més de ser responsables i conscients que la millor solució és el confinament a les vostres llars per tal de reduir la ràpida propagació del virus. És per això que el consistori demana que us cuideu i us quedeu a casa. I que compliu les següents directrius:

•       Rentar-se les mans freqüentment (amb aigua i sabó o solucions alcohòliques 70%), especialment després del contacte directe amb altres persones o el seu entorn.

•       Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida (amb solucions alcohòliques 70% o amb aigua i sabó).

•       Evitar el contacte proper (almenys una distància de dos metres) amb persones que pateixen infeccions respiratòries agudes i presenten tos, esternuts o expectoracions, i no compartir les pertinences personals.

•       Evitar compartir menjar, estris i/o objectes, i en cas que si s’han de netejar degudament.

•       Estar atents, en tot moment, a les indicacions i recomanacions de les autoritats sanitàries.

 Ara mateix en els centres sanitaris s'atén, prioritàriament, a casos greus i molt greus. En aquelles persones que presentin símptomes lleus i que no estigui dins dels grups a especialment a protegir, ja no es practica PCR i s'emplaça a aïllament, tractant-se en tot cas com a positiu. En ser el cas, és important que es consulti amb els canals que Salut ha habilitat.

Recordem que la llibertat de moviments de les persones està limitada mentre duri aquest estat d’alarma i només es permet la circulació per motius de primera necessitat degudament justificats. Per tant, no està permesa cap acció recreativa en els espais d'ús públic. Per altra banda, des de l’Ajuntament s’ha contactat amb totes aquelles persones majors de 65 anys que viuen sols i que poden tenir alguna necessitat, garantint la cobertura de tots els veïns i veïnes del poble. Es demana, a més, que si es detecta algun cas de persones dependents, grans, menors d’edat amb discapacitat o persones especialment vulnerables que tinguin necessitats especials no cobertes es posin en contacte amb l’Ajuntament. Durant aquests dies d’alarma Ajuntament es troba a la vostra disposició telefònicament al 93 852 90 17 o al 679 16 99 62, i per correu electrònic: info@ajsantquirze.cat.

A més de seguir tota la informació actualitzada a: www.coronavirus.gencat.cat

Cuideu-vos molt!

 

Equip de govern de Sant Quirze de Besora

Sant Quirze de Besora, a 24 de març de 2020

Darrera actualització: 24.03.2020 | 20:01